begeleiding

Bij een verlies verandert je leven ingrijpend en kan alles chaotisch aanvoelen. Rouw en liefde horen bij elkaar. Je rouwt om het gemis, om de liefde, die een andere vorm krijgt. Rouwen is een gezonde reactie op verlies. Maar… je kunt je er wel flink ziek door voelen. Met lichamelijke en emotionele pijn. Het (her)vinden van je veerkracht is vaak een eenzame en verdrietige zoektocht.

Het in beweging komen op deze weg is ingewikkeld en kost vaak veel energie. Soms ervaar je steun van mensen in je omgeving. Het komt voor dat die mensen zelf ook rouwen of niet goed weten op welke manier ze iets voor jou kunnen betekenen. Dan is het een stuk lastiger om elkaar te steunen. Het kan meespelen in je keuze om met een rouw- en verliesbegeleider contact op te nemen.

Er staat geen vaste tijd voor rouw. Ook heel veel jaren na het verlies kan het nog steeds of plotseling opnieuw een grote rol spelen in je leven. Misschien is er eerder geen ruimte geweest om te rouwen en is er sprake van verlaat verdriet? Besef dat het nooit te laat is om er alsnog aandacht aan te geven. Het is mogelijk om je leven lichter te maken, als je, met mijn ondersteuning, de moed hebt om er naar te kijken.

bloem